Sziasztok!
Ígéretünket megtartva elkészült az első komoly kisfilmünk, melyben a Horse Baits Team csapattagjai láthatók! ?

Kiváló minőségben és összeállításban élvezhetitek ezeket a perceket, visszaemlékezve a horgászat legszebb pillanataira, Harsányból! ? Fogadjátok sok szeretettel!
Nagyon szépen köszönjük a remek munkát Anita & Robert by Above The City! ? Folytatása következik...

www.horsebaits.hu
Horse Baits Hungary
Horse Baits Group
Horse Baits SK
Horse Baits Romania

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horse Baits bojlikkal Székely Őzetanyán!

Ismét sikeres pecáról számoltak be a kedves vásárlók, akik most először használták a Horse Baits termékeit!
Koscsák Gábor és Orehovszky Gábor küldött néhány fotót, kis beszámolót és egy videót, ahol 10 percben mesélik el kalandjaikat! Gratulálok srácok, köszönöm a bizalmat és további sikereket kívánok! ;)

"Sziasztok! Egy 72 órás horgásztúrán vagyunk túl. A Székely Őzetanya horgásztavon a hetes álláson foglaltuk el a helyünket. Az idő nagyon szeszélyes volt hozzánk, kaptunk hideget, meleget, esőt és változó szelet, szóval mindent! A halak átlag súlya 10,5 kg volt. A legtöbb halat a SQUID FRUIT bojlival majd a chili out golyóval fogtuk és ezek dippjeit használtuk. Kaptunk kettő darab új teszt bojlit, egy rákos (krill) és egy kagylós (mussel) ízesítésűt. Nagyon jó eredményeket értünk el azokkal is, a kagylós hozta nekem az eddig rekordomat egy 18 kg-os tőpontyot. Köszönjük!"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Abf-team a Horse Baits bojlikkal- Ohat III.

Őszi pofonok - avagy Ohat eddig ismeretlen arca

  1. szeptember 1. és szeptember 3. között Pali barátommal ismét Ohatra látogattunk. Szeretünk ezen a vízen horgászni, nem ismeretlen számunkra ezen óriás halak birodalma. Szerencsénkre a jó időt is elcsíptük, hidegfront betörését is csak szombat estétől jelezték az időjósok. Igazából minden adott volt egy jó kis három napos pecára.

Péntek reggel izgatottan indultunk, bár kicsit megkésve. A pakolás kicsit több időt vett igénybe. Nehéz egy kisautóba két horgász felszerelését bepakolni egy három napos horgászatra, hogy az tényleg el is férjen. Jó szolgálatot tett erre Pali tetőcsomagtartója. A horgászatra Horse Baits-es golyókkal készültünk, mellé kukoricás-magvas etetéssel, valamint method mixel. Több ízvilágot is vittünk magunkkal melyek a következőek voltak: Squid Fruit (tintahal-gyümölcs), Chili Out (Fűszer-kolbász), BLM Liver (hús-máj), Onion Express (Hal-fokhagyma). Valamint a teszt alatt álló Krill és kagylós bojlikat is kipróbálhattuk. A golyók 20 és 24 mm-es kivitelben Soft és Hard jellegűek voltak. Ezzel a csali arzenállal bizakodva kezdtük el a péntek délelőtti horgászatot.

A botokat felcsalizva 100 m környéki távolságra vetettük be azokat. Majd következett a táborállítás, valamint az etetésre szánt gombócok elkészítése. Nagyon jól bevált etetési stratégiánk volt már erre a tóra, és mivel minden adott volt, hogy ugyanezzel a szisztémával vezessük le horgászatunkat, most sem cselekedtünk másképp. Tíz óra környékére rendezett horgászhely és tábor állt rendelkezésre és bajuszos barátaink számára is megterítésre került az asztal.

Egy óra körül lehetett, mikor még kapásig sem jutottunk, kicsit el kellett gondolkodnunk. Valami nem stimmelt, nem úgy történnek a dolgok, ahogyan szoktak. Talán csak nem állt ide a hal. Frissítettünk és vártunk türelmesen. Majdnem négy óra lehetett és még mindig semmi. Ekkor kicsit magunkba kellett szállnunk, hisz ezen a tavon ilyen jelenséggel még nem találkoztunk. Etessünk! Mondta Pali. Etessünk, válaszoltam és készítettem is a gombócokat. Ahogy elkezdtük „verni” a vizet, megtört a jég. A gombócok csobbanó hangja egy gyönyörű tükörponttyal ajándékozott meg minket, aki is a Krilles 24 mm-es golyónak nem tudott ellenállni. Gyönyörű füstölős kapást eredményezve a bevágás után érezhető volt végig hatalmas ereje.

Hatalmas 10,53 kg-os jószág, kár hogy még mindig divat egyeseknél a halak megjelölése.

A golyó szépen dolgozott, nem kellett sok idő neki, hogy elhúzza.

Bizakodva engedtük vissza barátunkat a fotó után, és befejeztük az etetést. Botomra ismét Krilles golyót csaliztam és dobtam vissza az etetés szélére. Pali barátom ugyanígy cselekedett. Hét óra környékén egy óvatos halacska keresgélt az etetésen és Pali botján ejtős kapást eredményezett. Bevágás után, mint egy kis gőzmozdony úgy tört a tó közepe felé. A 3,5 librás bot is tette a dolgát és sikerült a halat megfordítani. Mérlegelés után meglepő volt, hogy nem egy nagy súllyal rendelkező halat sikerült fognunk, de az erejét folyamatosan bizonyítani tudta.

Igazán erőteljében lévő 9,05 kg-os nyurga

A következő kapásra egészen fél tízig kellett várnunk. Pali egyik botját látogatta meg 7,6 kg-os tőponty, melynek ugyancsak a krilles golyó ízlett meg. Ezen botra Pali különleges csalit készített ezután. Egy 24 mm-es Chili Out golyó mellé egy Squid Fruit pop-up-ot főzött fel. Érdekes ízkombó ez kérem. Viszont igenis léteznek olyan tólakók, akik ezen különleges ízvilágra voksolnak. Éjfél után, olyan fél egy körül lehetett, mikor is ezen boton, lassan és óvatosan emelkedett meg a kapásjelző. Kicsit megtartotta, majd óvatosan elindult vele bajuszos barátunk. Elkezdődött a játék az éjszakában című 20 perces rövidfilmünk J. Megszákolva Pali segítsége is kellett, hogy sérülés nélkül a bölcsőbe tudjuk tenni barátunkat.

Szép egészséges tükörponty, a maga 13,23 kilós súlyával

Visszaengedése után komótosan távozott és a mellúszójával mintha még vissza is integetett volna nekünk. Visszafeküdtünk sátorunkba, de nem sokáig pihenhettünk. A krilles golyó újra halat adott. Hajnali 2 óra környákén egy 7,8 kilós tükrös ponty tette tiszteletét nálunk.

Ezek után ami említésre méltó az az, hogy tudtunk aludni egy jót, sajnos. Azért mondom, hogy sajnos, mert szeretek aludni, de ezekre a napokra nem az volt a tervem, hogy kialszom magam. Reggel frissen ébredve átgondoltuk az eddigi horgászatunkat. Nem etettünk, csak minimális golyót csöveztünk be. Mivel estére már mondták az esőt és a hideg levegő megérkezését, így fűszeres golyókra váltottam. Nem volt rossz az elképzelésem, hiszen 10 óra után egy igen vehemens kapás érkezett a botomra. Az akasztás után érezhető volt, hogy jófajta hal tette tiszteletét a 24 mm-es Chili Out golyóra. Nem tévedtem.

Elemi erejében lévő gyönyörű 13,2 kilós tükrös

Újra remények töltöttel el minket. Gondoltuk, na majd most. De sajnos ezt a halat is hosszú csend követte. Elindultam informálódni a tavon, ki mivel tud halat fogni. Ki az aki egyáltalán kapásokig tud eljutni. Az egyik beállónál az édes ízeket javasolta horgásztársunk, hisz ezen a napon ő is édes ízzel tudott csak halat húzni az előző napokkal ellentétben. Palinak sem kellett több, el is készítette az igazi gyümölcsös illatú csali kombinációt.

20 mm-es Squid Fruit süllyedő és a hozzá való pop-up „sapkázva”

A késő délutáni órákig próbálkoztunk, mikor is erre a kombinációra egy pikkelyes ponty érkezett.

Ellenállhatatlannak bizonyult

Egészséges 10,8 kilós bajuszos, gyönyörű uszonyokkal

Mint kiderült, sajnos ezen a napon ez volt az utolsó halunk. Este újra informálódni mentem, hiszen a jobb oldalunkon lévő szomszéd szinte egész nap húzta mellettünk a szebbnél szebb halakat. Tanulságos beszélgetésben volt részem. Olyan tapasztalatokat szereztem, hogy Ohat teljesen más arcát ismertem meg ezen beszélgetés alatt. Szomszédom elmondása szerint, ritka az ilyen ezen a tavon, de vannak helyezetek mikor észre kell venni azt, hogy néha a legkevesebb a legtöbb. Elmondása szerint a társával, akivel kiérkezett, kétfajta stratégiát alkalmaztak. Még társa gombócos etetés, addig ő minimális golyók becsövezése mellett döntött. Neki lett igaza. Vannak helyzetek mikor az etetés akár riasztó is lehet. Ennek tudatában vonultunk be sátrunkba és vészeltük át a szombat esti nem embernek való időjárási viszonyokat. Éjfél után többször is ellenőriztem a sátor leszúró tüskéit, olyan szél volt.

A kapott információk tekintetében vasárnap reggel azért még bizakodva keltem ki ágyamból. 12 óra még maradt pecára, még tudunk bizonytani. Ha másnak nem is, de magunknak mindenképp. Az időjárás is megnyugodott, mintha azt súgalta volna, hogy van itt még keresni valótik fiúk.

Minden vihart csend követ

A délelőtti órákban két halat sikerült fognunk. Mindkettő az én botomra jelentkezett, szinte egymás testvérei is lehettek volna.

Egy 9,5 kilós tőponty Chili Out-ra.

És 9,45 kilós ikertestvére Squid Fruit bojlira.

A kora délutáni órákra a sátorunk is teljesen megszáradt, így neki kezdtünk a táborbontásnak. Természetesen a botok továbbra is a helyükön maradtak. Indulás előtt még Palinak, sikerült egy szép tükröst fognia Chili Out golyóval.

9,45 kilós igazán jó erőben lévő tükrös

Összefoglalva a horgászatunkat, nem is tudom, hogyan fogalmazzak. A 60 órás horgászatunk alatt volt részünk napsütésben és nagyon zord esős szeles időben is. Összesen 10 db halat sikerült fognunk és kettő lefordult fárasztás közben. Az összsúlyt tekintve éppen, hogy az egy mázsa feletti eredményt el tudtuk érni. Pontosan 100,56 kilónyi halat sikerült horogra csalnunk, és ideiglenesen matracra fektetnünk. Ebből azért pozitív, hogy 4 db halunk is 10 kiló feletti volt. Negatív, hogy kb. négyszer ennyi fogásra készültünk.

Nehéz az embernek ilyenkor a saját hibáját beismernie, de azokból az információkból, amiket a kint pecázó horgászoktól kaptam, sok mindent leszűrtem. Soha nem találkoztam még Ohat ezen arcával, de mint tapasztaltam, ilyenkor is lehet eredményesen horgászni, csak más módszert kell alkalmazni. Az egészben az a szomorú, hogy a halottak alapján már ez első perctől elrontottuk. Rutin szerint kezdtük meg horgászatunkat, talán jobb lett volna 20 percet rászánni és informálódni kicsit, vagy legalább is átgondolni, hogy hogyan töltsük el tartalmasan ezt a 60 órát.

De a horgász is holtáig tanul. Mi is tanultunk. Óriási pofon volt ez, lehet hiányzott is már ez nekünk ezen a tavon. Levonva a tanulságot a következőeket tudom elmondani: Néha a legkevesebb a legtöbb, és igen előfordul, hogy akár 10 óránként is ízvilágot kell váltani, mert az időjárási körülmények ezt diktálják. Aki ezeken a napokon a megszokott módon etetett, az kevesebb halat tudott horogra csalni. Aki visszafogottan csövezte a golyókat, az eredményesebben tudott horgászni. Ennek ellenére még mindig hihetetlen számomra, hogy előfordul Ohaton, az etetés riasztó is lehet. Harmadik meglátásom, hogy talán nem is volt előttünk a hal, végig rossz helyen keresgéltük bajuszos barátainkat.

Azért mindenképp megköszönöm Ohatnak ezt a pofont, tanulságos volt és remélem tanulunk hibáinkból. És köszönöm Lovas Lajosnak is Horse Baits golyókat, legközelebb is használni fogjuk azokat. Amit fogtunk az legalább szép volt.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horse Baits bojligyúrás - Kató Dániel

Sziasztok!
Fogadjátok szeretettel Dani beszámolóját, aki egy kisfilmet is készített a házi bojligyúrásról ;) Gratulálok és köszönöm! (y)

"Bojligyúrás házilag Horse Baits bojlimixekből!
Sziasztok!

Engedjétek meg hogy némi visszatekintéssel kezdjem a beszámolómat. Bojligyúráshoz való kötődésem 6 évvel ezelőtt kezdődött. Akkoriban még tudatlanul formáztuk a „golyókat” de az évek során rengeteg információval gazdagodtunk mind más nevesebb pecások segítségéből, mind a magunk kárán. Mondanom sem kell, hogy elég döcögős volt az út mire megszülettek a jól bevált saját receptjeink. Abszolút vidáman tekintek erre az időszakra vissza, hisz rengeteg tapasztalatot szereztünk ez által. Viszont egy jól összeállított gyári mix megkönnyítheti a dolgunkat, ha nincs sok időnk kísérletezni, mégis a saját kezünk által készített csalival foghatjuk halainkat, ami így dupla boldogság. Természetesen én is ezt preferálom.

Tavaszra a HORSE BAITS – SQUID FRUIT (soft) http://horsebaits.hu/webshop/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=227&virtuemart_category_id=4&Itemid=185

és a CHILI OUT (hard) http://horsebaits.hu/webshop/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=74&virtuemart_category_id=4&Itemid=185

bojlimixekből készítettük el az év eleji bojli adagjainkat.  

Erről szeretnék hasznos tapasztalatokat megosztani veletek, hogy minél könnyebben tudjátok elkészíteni ti is csalijaitokat.

Bojlijaink elkészítéséhez szükséges alapanyagok, a liszt állagú mix és az ízben hozzá passzoló jelen esetben a Horse Baits folyékony aktivátor amely minden aromát, fűszerolajokat, halolajokat, ízfokozót , sót és többféle folyékony aminosavakat tartalmaz melyek a teljes vízoszlopban kifejtik hatásukat, ami fogóssá teszi a golyónkat.  http://horsebaits.hu/webshop/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=10&virtuemart_category_id=6&Itemid=188

A csomagot megkapva egyből szemügyre vettem a mixet, amelyen már akkor is látszott, hogy rendkívül tartalmas minőségi cucc, az aktivátor pedig megadja a névvel fémjelzett markáns háttérízt neki. Gyúráshoz a soft esetében 6 tojás, míg a hard verzióhoz 8 tojás szükséges egy kiló legyúrásához. Ehhez én még kilónként 1 evőkanál sót, illetve lazacolajat adtam, a még jobb görgetés szempontjából, de amennyit tartalmaz az elég.

Az olaj(10-15ml) segít abban hogy ne ragadjon a tészta túlságosan és jól dolgozható legyen az. Mindezt a tojáshoz tegyük hozzá. Meleg vízben kicsit állni hagytam az aktivátort, mert elég sűrű folyadékról van szó, így könnyebben elkeveredik majd a tojásban(80-85ml/kg). Jól keverjük össze a folyékony összetevőket! Ezután kis lépésekben adagoljuk hozzá a száraz mixet, gyúrjuk addig míg szépen össze nem áll a tészta. Ha gyúrás közben elválik a kezünktől és folytatva azt nem ragad vissza, akkor értük el az optimális állagot.

Nagyon fontos hogy a többszöri átgyúrások között hagyjuk pihenni a tészát 10-15 percig hogy az összes száraz alkotó elem felvegye a folyékony összetevőket, aztán megint gyúrjuk át.
Majd tegyük zacskóba és hagyjuk állni, majd gyúrjuk át újra utána is. Töltsük a kinyomó pisztolyba majd az így kapott hurkákat rollerozzuk le. Ha kompresszorral nyomjuk ki ügyeljünk rá, hogy minél kevesebb levegő maradjon a gombócok között! Mindig egy kis olajjal át szoktam kenni a rollert, hogy tökéletes alakú golyókat kapjak, de a fő cél az, hogy így semmi esetre sem ragad bele az eszközbe, megkímélve magunk a rollerünk pucolásától. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne túl sok olajat vigyünk fel, mert így elcsúszhat benne a görgetés során a tészta!

Tavaszi gyorsabb pecához mindig szoktam hagyni némi tésztát, amit nem formázok meg, ezt pasztaként alkalmazom a bojlira vagy pasztaólomra gyúrva.  A Horse Baits paszta egy  sokkal vízoldékonyabb réteget képez a bojlin ha rágyúrjuk, ezzel hamarabb érhetünk el kapást, hiszen attraktív jeleket bocsájt ki szinte azonnal. Használata egyszerű és hatásos!

Minden esetben fagyasszuk ezt a pasztát ha tehetjük, vagy tartsuk nagyon hűvös helyen,  hiszen nyers tojást tartalmaz.
Jöhet a főzés vagy párolás. Én minden esetben csak főzöm a golyókat, valljuk meg otthoni körülmények között ez kivitelezhetőbb művelet. Ugyan párolással kevesebb aroma távozik a bojlinkból, azonban sosem éreztem, hogy a főzött golyóval kevésbé lennék eredményes. 2perc főzés véleményem szerint 20as golyónál elegendő. Itt figyeljünk arra, hogy ne ragadjanak össze a golyók mikor a vízbe tesszük, illetve csak annyit helyezzünk bele, hogy ne hűtsük el azt.
Párolás esetében 5 perc a (20mm) és 7 perc  a (24mm) a gyártó előirása szerint!

 Majd olyan ládába vagy szárítóra szedjük ki a golyókat, ahol a levegő jól át tudja járni. Nagyon fontos, hogy napfénytől és széltől védett, szellős helyen szárítsuk, hiszen ellenkező esetben a golyó külseje hamarabb szárad mint belül, összezsugorodik és megreped. Tudjuk biztosítani a golyóknak a melegebb levegőt, ezáltal szépen tud száradni  és fontos hogy a helyiségből tudjon távozni a golyókból kipárolgó nedvesség. Naponta mozgassuk át a bojlikat, hogy egyenletesen száradjanak.
Tartósításuk történhet fagyasztóban, ezen esetben ajánlatos 1-2 nappal a peca előtt újraszárítanunk. Le is sózhatjuk, illetve ha jól kiszáradt, akkor légmentesen lezárva is eláll száraz, hűvös helyen is.
Kíváncsi voltam hogy mit is tud ez a két eléggé eltérő ízvilágú és állagú bojli a víz alatt, ezért pohárban figyeltem oldódásukat. Elsőként a Squid-Fruitból(soft) 2 szemet vízbe tettem. Pár óra után már látványosan tolta ki magából az aromát. Rendkívül gyorsan dolgozó csaliról van szó, tavaszi időszakban szerintem nagyon jól fog működni, de ez majd élesben kiderül ;)
 7 és 12 óra elteltével vizsgáltam meg a csalikat. Szerintem a képek itt beszédesebbek(nem pisiltem bele a korsóba :D)

7óra után szépen átpuhult a golyó, jól átjárta a víz, ami nagyon fontos egy bojlinál, hisz csak így tudja kioldani belőle az ízanyagot. Következő vizsgálatnál már a mélyebben levő rétegek is jól átmosódtak, külseje puha, míg a közepében található egy keményebb mag. Íze, illata a vízben töltött idő ellenére is érezhető. Erős erdei gyümölcsre emlékeztető íz hátterében a halas büdös illattal, ami feketebors esszenciális olajjal van megbolondítva.

A Chili-out(hard) verziója nagyobb időtartamú pecára van kitalálva. Lassan, hosszabb ideig ontja magából a paprikás, fűszeres ízt. Itt 12 óra elteltével figyelhetjük meg a vízben azt a kibocsájtott fűszeres aromafelhőt ,amit az előző típusnál már 7 óra után.

Összességében rendkívül jó beltartalmú mixekről beszélünk, könnyen dolgozható a tészta a gyúrás során, illetve a vizes teszten is megmutatta egy jól összeállított golyó összes tulajdonságát, bátran ajánlom.

Tavasszal élesben is tesztelhetjük majd, hogy a halak hogyan is reagálnak rá. Mindenkinek kívánunk szebbnél szebb fogásokat tavaszra! Az egész gyúrás folyamatát video formájában rögzitettem.

Görbüljön!
Üdvözlettel: Kató Dániel​"

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Dani ismét vízparton volt a Horse Baits bojlikkal, fogadjátok kisfilmjét, beszámolóval együtt. Köszönjük és gratulálunk! (y)
www.horsebaits.hu

"Sziasztok!
Ezen kis beszámolómban április eleji túrámról szeretnék pár érdekességet elmesélni nektek. Vasárnap délután értem ki a kis bányatavunkra, arra a helyre, amiről már őszi írásomban is esett pár szó. Terveim szerint csak estére vetettem volna be a szerkókat - szeretem a parton átgondolni a stratégiát.

Táborépítés, pakolászás után kimértem az etetni kívánt helyem távolságát a botjaimra. 30m-re levő púpot pecáztam meg, ahol a víz 5m körüli, teteje tiszta kavicsos, körülötte iszap, 6-os vízzel. Botjaimra kombi rigeket kötöttem, FOX S3 és Korda Wide Gape horgokkal.

Csalinak Horse Baits Chili Out és Squid Fruit bojlikat tettem fel felezve, pop-uppal könnyítve. Mindezt a még nem túl meleg vízre fogva és mondván, hogy a nagyobbak még finoman csipegetnek. Eljött a sötétedés, első etetésre 5-6 rakétányi ment be a fent említett golyókból felezve és egészben vegyesen. Az éjszaka kapástalanul telt, többször is megébredtem, egyrészt mert a nappali 20fokról 5-6 fokig hűlt a levegő, másrészt kezdtem agyalni, hogy mi zajlódhat a fenéken most…
Aztán hajnalban iszonyatos fütyülős kapás riasztott ki a sátramból. Felvéve a botot éreztem, hogy itt a hal amiért jöttem. 20-30m zsinórt húzott le kapásból a harcos ellenfél. Majd 20-25 perces küzdelmes fárasztás után merítettem. Soha jobb kezdést egy április eleji pecán! A mérleg valamivel 8kg felett állt meg.

A délelőtt kapástalanul telt, majd a délutáni órákban sorban jöttek a nem túl nagy de annál gyönyörködtetőbb potyeszok. Napközben csak dobócsöveztem, hogy minél kevesebb zajjal legyek. Éjjel folytatódott a délutáni film kisebb ellenfelekkel. Délelőtt ismét semmi, majd jöttek sorban a kapások. Sikerült egy 5ös forma pikkelyest matracra fektetni. Utolsó éjjelre teljesen elégedetten készülődtem, a számításom már megvolt. De titkon mégis vártam egy nagyobbacskára.

Láttam azt, hogy némi változtatás kell eszközölni, hogy a nagyok megérkezésére a szerkóm az etetett helyen legyen anélkül, hogy a csapatot megugrasztanám. Előkerültek a nyári durvább előkék. Nagyobb horog, hóember csali 2cmre elengedve. Veszteni valóm nem volt, legfeljebb alszom egy jót. Sokat csippant a jelzőm az éj folyamán, jelezve hogy ott a hal az etetésen. Kisebb beejtések, botig felhúzások.
Megjött a vihar, eső, nagy széllel. Igazán letesztelte az új sátram, kicsit bizalmatlan voltam beázás tekintetében, de minden szempontból biztonságban átvészeltem a zivatart. Jöhetnek a halak!

2 óra fele ismét fütyült a jelző. Remegtem a boldogságtól, hogy bejött a taktika. 7-es aranybarna pikkelyesben gyönyörködhettem a fejlámba fényénél. Gyors fotózás után több mint elégedett voltam a túra eredményével.
Ez volt az első komoly próbálkozás a HB golyókkal. Mondanom sem kell, hogy nem vártam ilyen átütő sikerre egy egyesületi vízen, ahol köztudottan kevés a nagyobb példány, főleg hogy tavasszal később kezdenek el enni mint a mohó telepített társaik. Szerda reggel pakolásztam, véget ért a tavasz első túrája.
Összegezve 12db pontyot fogtam, ebből a kisebbek Squid Fruitra éheztek meg, talán mert Soft golyó révén gyorsabban, intenzívebben dolgozott. A darabosabbak, 5,7,8 kg-osak Chili Outra jöttek.

Horogcsalikra nyomtam némi pasztát, ami a hideg víz miatt szép lassan, folyamatosan dolgozott.
Ez a peca is bizonyítja, hogy felesleges a magos etetés!!! Jó minőségű, évszaknak megválasztott összetételű és ízvilágú golyóval, kevés etetéssel, jól feltérképezett helyen nincs félnivalónk.
Fogadjátok sok szeretettel a kisfilmemet!
Üdvözlettel: Kató Dániel

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nagykállói horgásztúra! 2017. 05.29 - 06.03.

Farkas Bence horgásztársunk és testvére a családdal, most először jártak a Nagykállói horgásztavon. Bence most először próbálta ki a HORSE BAITS termékeit, sikerrel!
Az eredményes túráról és a fogott halakról készült néhány fotó és egy kisbeszámoló, valamint egy kisfilm, amit érdemes megnézni! Gratulálok az eredményhez! ;)
A HORSE BAITS BOJLI TERMÉKEI KAPHATÓK A NAGYKÁLLÓI HORGÁSZTÓNÁL ! Keresd a halőrházban! Bojlik, dippek, paszták, többféle ízben frissen gyártva!

"Május 29-től Június 3-ig először látogattunk el Nagykállóra. A tavon a 6 os horgászhelyet foglaltuk el ami csodálatos környezetben fekszik.

A túrára én a Horse Baits Squid Fruit és a BLM Liver bojlikat vittem 20 és 24 mm es méretben, nagy reményeket fűztem ezekhez a bojlikhoz és természetesen bizonyították fogósságukat.

A halak többsége a Squid Fruit bojlira jött.

Öcsém a Delta bojlikkal indult neki a túrának szintén 20 és 24 mm es méretekkel.

Összesen 53 db halat sikerült horogra csalni 473 kg összsúlyban. 20 db 10+ os pontyot sikerült fogni ebből 3 db 15 + volt.
Öcsém a túra negyedik napján fogott egy csodálatos pontyot ami jó félórás fárasztás után partra került és a mérleg 18.32 kg nál állt meg.Nagy volt az öröm öcsém új rekordja lett.

Nagyon jól telt ez a pár nap és még biztosan visszatérünk erre a nagypontyokkal teli vízre.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------