Vissza: Bojlimixek

Chili Out - Hard Bojlimix 1kg

PDFNyomtatásE-mail
_____Spice & Sausage_____
____Fűszer & Kolbász_____
With shipment UTÁNVÉT - HÁZHOZSZÁLLÍTÁS FUTÁRSZOLGÁLATTAL for 1968 Ft
Fogyasztói ár3000 Ft
Fogyasztói ár áfa nélkül 2362 Ft
Az áfa összege 638 Ft
Árkedvezmények, mennyiségek esetén * Mennyiség (kg)
Válasszon variációt
Leírás

Íz: Halas- fűszeres, erősen csípős – kolbászos, karakteres és attraktív egyedi ízek kombinációja. Megegyező a Chili Out kész bojlival!

Használható: Tavasz, Nyár, Ősz

Verzió: HARD (keményített)

A HARD mix beltartalma csak annyiban különbözik a soft mixtől hogy sikerült olyan minőségi kötőanyag kombinációval megkötni a bojlit melyek meghosszabítják a golyó életét a vízben, kellően kemény állagot biztosítanak és könnyen emészthetőek.

A szárazanyagok, a folyékony aminosavak és olajok úgy lettek kiválasztva hogy a bojlit nem teszik zárttá, tehát hideg vizben is használhatjuk nyugodtan a csalikat, dolgozni fognak szépen!

A kötőanyag kombináció alapanyagainak a tulajdonsága az hogy nem teszi a bojlit zárt golyóvá.

Az elkészült bojliknak, egyenletes lassú és folyamatos szivárgást ad az összes komponens számára, így kiválóan biztosítva van a táplálkozási ingerek kiváltása a halakból, akár meleg és hideg vízben is.

Bányatavi, vadvízi pecák vagy hosszabb horgásztúráink során ha tovább akarjuk bent tartani a horogcsalinkat és bent tudni az etetésünket a vízben, esetleg van időnk a nagyobb átlagsúlyú halakat kivárni akkor a Horse Baits „HARD” (keményített) mixből készült bojlik használata előnyös. A keménysége, tartóssága miatt ezek a bojligolyók tovább bírják a vízben így a frissítések idejét lecsökkenthetjük, ez nagyban függ az adott víz hőmérsékletétől is!

Törpeharcsa, rák és fehérhal állományban gazdag vizekre ajánlott az elkészült bojligolyók további szárítása a horgászat megkezdéséig, akár több hétig is!

Minél tovább szárítjuk a bojlikat annál keményebbek lesznek és ezzel mégtovább kitolható az oldódási idejük, ezt vegyük figyelembe!

A Chili Out - Hard mix állati és növényi eredetű összetevőkből áll !

A mixet vízben jól oldódó és emészthető összetevők alkotják, melyek attraktív jeleket küldve a halaknak azt táplálékként azonosítják, ezért evésre ösztönző hatással bírnak.

Az alapot többféle északi-tengeri minőségi hallisztek Dán LT-94, tonhal, lazac liszt gazdagítja.

A beltartalmat proteinkoncentrátumok, megfelelő mennyiségű kötőanyag kombináció, húspor keverékek, magas tisztaságú májpor, nagy hatékonyságú oldódó halfehérje kivonat, előemésztett halliszt (Pre-Digested), növényi fehérjék, természetes kivonatok, emészthető tejszármazékok, kiemelt minőségű sörélesztő kivonat, vitamelo, betain, só, gabona lisztek, őrölt magvak, magyar chili paprika, eredeti Robin Red, saját összeállítású különleges természetes fűszerkeverék, speciális szója és kukorica készítmények is alkotják, keserű mellékízek nélkül!

A "chili out" mint a neve is utal rá, egy fűszeres csípős bojli, melyet magyar chili paprika és egy saját összeállítású különleges természetes fűszerkeverék tesz gazdaggá amitől speciálissá, egyedivé válik ez a golyó, keserű mellékíz nélkül!

Az eredeti Robin Red pedig főszerepet játszik az ízvilág elérésében, ez öleli körül a bojli alkotó elemeit és formálja egy egységgé.

Optimális fehérje, zsír, szénhidrát és rost tartalom jellemzi !

A bojlimixeket azoknak ajánljuk, akik otthon szeretnének bojlit készíteni, de mégsem akarnak egy saját receptet összeállítani különböző alapanyagokból.

Erre jó megoldás az, hogy egy teljes értékű komplex összeállítású bojlimixet használjanak, ezzel megkönnyítve a munkájukat, így időt és energiát tudnak magunknak megtakarítani.

Konkrétan egy saját maga által legyúrt kész bojlimixből készít golyót a horgász majd élvezheti a fogás örömét.

A mixek valójában a legyártott Horse Baits bojlik alapmixei!

Ugyanazokat az alapanyagokat, összetevőket tartalmazzák amit a párolt golyók, tehát a beltartalma megegyezik a kész bojlival! A mixekhez nem szükséges már több adalékanyag.

Előállitása során fő szempont volt a minőségi alapanyagok felhasználása, ebben rejlik a fogóssága.

A Horse Baits bojlimixek úgy lettek összeállítva hogy a komponensek felhasználása között megfelelő legyen az összhang, ezért bármilyen vízhőmérséklet mellett használva, kiválóan dolgoznak.

A kellő gondossággal összeállított felhasználásra kész bojli mix-keverék, tartalmaz a pontyok számára könnyen emészthető fehérjéket, valamint prémium minőségben egyéb összetevőket.

Összegezve mindent tartalmaz, ami egy jól gyúrható mixtől elvárható.

Könnyen görgethető, mind gépi és kézi rollerezés esetében is.

A kiegyensúlyozott összetevőknek köszönhetően alkalmas hosszabb távú etetésre is.

A legjobb hatást akkor érjük el, ha a saját folyékony Horse Baits - Mix Aktivátort használunk a mixekhez.

http://horsebaits.hu/webshop/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=10&virtuemart_category_id=6&Itemid=188

Ezt a folyékony keveréket használjuk fel a kész bojlik készítése során.

A keverék tartalmaz folyékony természetes kivonatokat (folyékony máj, halkivonat) esszenciákat, enzimeket, olajokat, betaint, íz és étvágyfokozókat, stimulánsokat, melyek segítik a táplálkozási ingerek kiváltását a halakból.

Adagolása bojli készítéshez: 85 ml/1 kg alapmix, a tojással jól keverjük össze az aktivátort, ehhez más egyéb folyékony anyag nem szükséges.

                      Bojligyúrás Horse Baits bojlimixből!

A tojások feltörése után, mérjük ki a folyékony aktivátor mennyiségét, ami 85ml/kg, majd adjuk a tojáshoz és jól keverjük össze az így kapott folyadékot.

Ezután a szárazanyagot fokozatosan kis adagokban adagoljuk a folyékony összetevőkhöz, jól elkeverve. Ha az összes szárazanyagot hozzáadtuk, kapunk egy jól gyúrható masszát, amit alaposan mozgassunk át!


Majd 15 percig pihentessük azt, ezután ismét gyúrjuk át a bojlitésztánkat. Ez azért szükséges hogy az összes száraz összetevő felvegye a folyékony adalék hatóanyagait, így jól összeérnek!


Az állaga a bojlitésztának akkor a megfelelő, ha az a keverőedény falától elválik!
Ezután a tésztát bojli kinyomó pisztolyba töltve hurkákat készitsünk, amiből bojliroller segítségével tudunk golyókat formálni.

Párolás idő: Itt figyeljünk hogy a gőz elérje a 85 Celsius-fokot, csak ez után mérjük az időt!!! Ezt egy egyszerű húshőmérővel tudjuk ellenőrizni!

20mm - 6 perc

24mm - 8 perc

Főzési idő: Rotyogó vízben történjen. Amikor beletettük a golyókat, ez a vizet kissé visszahűti, ezért mindig amikor újból rotyog a főzővíz onnantól kezdve mérjük az időt!

20mm - 2 perc kb.

24mm - 2.5 perc kb.